Wie ben ik

Mijn naam is Nicky Stolker en ik ben 48 jaar. Ik ben moeder van een prachtige dochter van 11 jaar.

De naam Arbor Vitae betekent Levensboom (tree of life) en staat voor mij voor stevigheid, kracht en gegrond zijn. Ik hou van bomen. Het geritsel van de blaadjes geven mij rust, de stam staat stevig met wortels in de grond. Wat ik waanzinnig vind is dat bomen met elkaar in verbinding zijn en met elkaar communiceren onder de grond.

De reden dat ik deze vorm van therapie graag beoefen is dat ik hem zelf heb ondergaan en ik weet wat het mij heeft gebracht. Het heeft rust gebracht in mijn familie systeem, omdat ik de juiste plek ben gaan innemen. De plek van dochter. Ik heb patronen doorbroken, waardoor ik nu een vol, gepassioneerd leven heb. Ik heb weer energie, ik voel mij krachtig en ervaar innerlijke rust. Ik ben mij bewust van hoe belangrijk het is voor mijn dochter, de volgende generatie. Voor mij is het levensveranderend geweest en als ik een stukje kan bijdragen aan levenkwaliteit van een ander dan geeft mij dat onzettend veel voldoening.

Wanneer ik mensen begeleidt door de grote storm van gedachten en intense emoties, kan ik goed bij mijzelf blijven en volledig aanwezig zijn. Ik heb de oevers van mijn eigen geest en lichaam bezocht en aangekeken en voel mij krachtig en ik heb focus. Het geeft mij de gelegenheid om volledig te kunnen zakken en te onderzoeken wat er gezien moet worden. Ik sta naast je en geef je de ruimte om je eigen onderzoek te doen, aanpassingen te maken, te nuanceren en te kijken wat er nodig is.

Ik werk vanuit authenticiteit en werk naar jouw authenticiteit toe. We onderzoeken alle overtuigingen, strategieën, belemmerende gedachten, de emoties die daarbij horen, somatische klachten, secundaire winst, kern, doel en zingeving. Ik werk psychodynamisch en zet bij jou in wat er nodig is. Ik werk aan datgene wat er op dat moment aandient en wat er gezien en gevoeld moet worden met het in acht houden van de hulpvraag en het doel.

Het mooiste wat er is, is om jezelf te worden! Als ik daar een stukje aan kan bijdragen geeft mij dat ontzettend veel voldoening.